naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Gezocht: Toeristische gids Kasteel van Beersel

  Kasteel Beersel woensdag 6 september
  Ter uitbreiding van de gidsenpool van streekvereniging ‘Streekgidsen Pajottenland & Zennevallei’ zijn we dringend op zoek naar nieuwe kandidaat-gidsen voor het Kasteel van Beersel.
 • Gratis geleide Herisemwandeling met bezoek Bezoekerscentrum De Lambiek

  De Lambiek dinsdag 5 september
  Gedurende de zomermaanden, vanaf juni t.e.m. oktober, organiseert Toerisme Beersel elke eerste zondag van de maand een geleide wandeling doorheen de gemeente. Een deskundige gids neemt je tijdens elke wandeling mee langs enkele interessante bezienswaardigheden in Beersel en/of deelgemeenten.
 • Mountainbikenetwerk Zuid-West

  Mountainbike dinsdag 5 september
  Mountainbikers uit de Zennevallei kunnen vanaf nu nog meer plezier beleven aan hun sport met een netwerk van maar liefst 216 kilometer door diverse Pajotse gemeenten.
 • Expo 'Fabrieksburen. Industrie in de Zennevallei'

  Fabrieksburen vrijdag 1 september
  Op 2 september opent de expo 'Fabrieksburen' in papierfabriek ‘Demeurs’ in Huizingen. Deze expo gaat over enkele belangrijke fabrieken rond de Zenne. Oud-werknemers vertellen hun verhaal. Hoe was het om te werken in de fabriek? Welke invloed hadden deze fabrieken op onze omgeving?
 • NAJAARSEDITIE GROENE GORDEL & HAGELAND MAGAZINE KLAAR

  GG Magazine vrijdag 1 september
  De najaarseditie van Groene Gordel & Hageland Magazine zijn klaar en verdeeld. Verkrijgbaar in ons toerismekantoor in Bezoekerscentrum De Lambiek!
 • Wandeltochten en GPS-speurtocht rond fabrieksverleden Zennevallei

  Fabriek vrijdag 1 september
  Van 4 juni t.em. 1 oktober kan je via wandelingen in Alsemberg-Dworp, Halle en Ruisbroek-Drogenbos de restanten en pareltjes van het industriële verleden in de Zennevallei verkennen.
 • OPROEP: Reproducties Bruegel gezocht

  Bruegel zaterdag 26 augustus
  In 2019 is het 450 jaar geleden dat de kunstenaar Pieter Bruegel overleed. Voor een artistiek projecten zijn we op zoek naar reproducties van werken van Bruegel. Heb je kaders, schilderijen of blikken dozen met een afbeelding van een werk van Bruegel? Contacteer de erfgoedcel!
 • Fotoverslag Kesterbeekwandeling - zondag 6 augustus

  Kesterbeekwandeling dinsdag 8 augustus
  Op zondag 6 augustus ging de tweede zomerwandeling van ons zomerproject 'Stap de zomer door in Beersel' door. Een 40-tal wandelaars stapten samen de prachtige Kesterbeekwandeling af.
 • Café de 3 Patrijzen in Dworp heeft nieuwe uitbater!

  3 Patrijzen vrijdag 28 juli
  Op 27 September 2014 organiseerde de nieuwe uitbater van het populaire Dworpse café “De 3 Patrijzen”(Bij den Bruine) een openingsweekend. Achter de toog toen David De Bruyne, die mee gaf van de 3 Patrijzen “terug een volkscafé” te maken..
 • Openingsuren OLV-kerk van Alsemberg

  OLV-kerk Alsemberg zaterdag 22 juli
  Openingsuren van maart 2017 t.e.m. half november 2017.
 • Kunstenaarscollectief “ap-Art” stelt tentoon

  Apart zondag 16 juli
  Gedurende de maanden augustus, september, november en december 2017 stelt Kunstenaarscollectief “ap-Art” tentoon in De Pastorie loungebrasserie Pastoor Bolsstraat (Kerkenberg) in Alsemberg.
 • REGIO - Zomerse Zoektochten in de Zennevallei 2017

  Zenne & Zoniën woensdag 12 juli
  Streekvereniging Zenne en Zoniën heeft de afgelopen jaren een stevige reputatie opgebouwd als het gaat over gezellige, leuke zoektochten voor iedereen in eigen streek. Dit jaar hebben zij zelf Linkebeek uitgekozen, ongetwijfeld de mooiste wandelgemeente dicht bij huis.
 • PajotZenne magazine zomer 2017

  Pajot Zenne Magazine woensdag 5 juli
  Deze zomereditie van PajotZenne magazine zetten we de digitale toepassing graag centraal! Ga mee op expeditie langs de mooiste orgels van de regio en beluister hun wondere klanken!
 • OPGEPAST: weldra werken op de Gemeenveldsite

  Gemeenveldsite zaterdag 1 juli
  De gemeenveldsite, een grote, open en groene ruimte waar iedereen kan genieten, creëren, inspireren, leren en spelen. Na vele jaren van voorbereiden en plannen tekenen, kunnen we de geplande metamorfose aan u voorstellen.
 • Fabrieksburen - Industrie uit de Zennevallei

  Fabrieksburen zaterdag 3 juni
  Wat deed jij 20 jaar geleden op een doordeweekse dag? Stond je toen op, smeerde je boterhammen en ging je toen werken? In de papierfabriek van Catala misschien… of in de ACEC-fabriek, net als je buurman. Ben je benieuwd wat er na al die jaren van de fabrieken overgebleven is?
 • Stap de zomer door in Beersel

  Stap de zomer door in Beersel woensdag 10 mei
  Gedurende de zomermaanden, vanaf juni t.e.m. oktober, organiseert Toerisme Beersel elke eerste zondag van de maand een geleide wandeling doorheen de gemeente. Omwille van de centrale ligging in de Zennevallei, is Beersel rijk aan vele mooie natuurplekjes.
 • Beersel is 'Strafste gemeente van Pajottenland & Zennevallei'

  Toerisme Beersel dinsdag 27 december
  Wist je dat de gemeente Beersel door Het Nieuwsblad beloond werd met de titel 'Strafste gemeente van de Zennevallei en het Pajottenland'? Beersel behaalde de eerste plaats op 18 gemeenten. In Vlaanderen behalen we de 31ste plaats op 308.
 • Nieuwe openingsuren Bezoekerscentrum 'De Lambiek'

  Bezoekerscentrum De Lambiek woensdag 19 oktober
  In de toekomst zal Bezoekerscentrum 'De Lambiek' de deuren wat vaker openen! Vanaf november zullen zowel groepen als individuele toeristen het bezoekerscentrum en de toeristische dienst kunnen bezoeken op volgende dagen:
1-18 Van 18